dcsimg
  Početna stranica Press Kontakt
separator
Buderus
Info-centar Press Kompaktan i štedljiv kotao

Kompaktan i štedljiv kotao

Plinski kondenzacijski zidni kotao Logamax plus GB072 izuzetno kompaktnih gabaritnih dimenzija 84 x 44 x 35 cm (V x Š x D), raspoloživ je u veličini učinka 24 kW. Sa svojim lijevanim izmjenjivačem topline od Al-Si legure, ovaj kotao postiže standardni koeficijent korisnosti do 109 %, svedeno na donju ogrjevnu vrijednost Hi. Serijski ugrađena visokoučinkovita crpka razreda energetske učinkovitosti A, s elektronički reguliranim brojem okretaja, kao i novi digitalni regulator instaliran u kotlu, jamče vrlo malu potrošnju električne energije, uz minimalne gubitke u stanju pripravnosti za pogon.

Prilikom razvoja kotla, praktična iskustva iskorištena su za postizanje jednostavnosti primjene. To se među ostalim pokazuje u jednostavnosti održavanja i servisiranja. Primjerice, zahvaljujući dobroj pristupačnosti i označavanju priključnih stezaljki bojom, serviseru je omogućena ušteda vremena tijekom ožičavanja.

Buderus je posvetio posebnu pozornost jednostavnom posluživanju i lakom podešavanju kotla Logamax plus GB072. Tako se npr. bazni regulator Buderus BC20 odlikuje dobrom preglednošću, velikim zaslonom s lako razumljivim simboličkim oznakama, kao i velikim tipkama. Regulator je zaštićen poklopcem i lako je pristupačan s prednje strane. Upravljački uređaj RC35 dodatno pruža visoku udobnost
posluživanja. Tekstualni zaslon kotla Logamatic RC35 straga je
osvijetljen i posebno jednostavan za očitavanje. Uz pomoć ovog zaslona korisnik kotla može brzo dobiti tražene informacije o pogonu instalacije grijanja i prema potrebi može izvršiti nova podešavanja.

Logamax plus GB072 može se s ostalim Buderus komponentama izuzetno dobro povezati u sustav, npr. sa solarnim kolektorima za pripremu potrošne tople vode, s pripadajućom solarnom kompletnom stanicom i solarnom regulacijom. Grijanje, koje može praktički svugdje naći svoje mjesto: Logamax plus GB072 je ne samo kompaktan nego i odobren za priključak na različite LAS dimovodne
sustave, što znači slijedeće: neovisno o dimnjaku, kotlovi se mogu instalirati gotovo svugdje u zgradi - vi odlučujete o mjestu instaliranja.
Logamax plus GB072
Tekst uz sliku:
Kompaktan i štedljiv: Buderus plinski kondenzacijski kotao Logamax plus GB072


Logamax plus GB072 (tiff)
Tekst Kompaktan i štedljiv kotao (pdf)