dcsimg
  Početna stranica Press Kontakt
separator
Buderus
Info-centar Press Solarna kolekcija

Solarna kolekcija

S naprednim tehnologijama i materijalima solarni kolektori mogu posebno učinkovito raditi i time davati vrhunske učinke. To dokazuje Buderus visokoučinski pločasti kolektor Logasol SKS 4.0, njegov apsorber pretvara sunčeve zrake gotovo u potpunosti u toplinu.

Solarne instalacije imaju konjunkturu: koriste sunce kao neiscrpan i besplatan izvor energije za zagrijavanje pitke vode i grijanje zgrada. Koliko će solarna instalacija biti efikasna ovisi prije svega o kvaliteti kolektora.

Naprednom tehnologijom i materijalima solarni kolektori rade posebno efikasno i postižu vrhunske rezultate. To potvrđuje i visokoučinski pločasti kolektor Buderus Logasol SKS 4.0, njegov apsorber pretvara sunčeve zrake gotovo u potpunosti u toplinu. Za to služi velika površina apsorbera od 2,1 kvadratnih metara, visokoselektivna prevlaka od sitnih čestica te dvostruki meandar, tehnička finesa kod koje su dvije cijevi apsorbera više puta savijene u slovo S. Prostor između staklenog pokrova i apsorbera punjen je inertnim plinom argonom te je hermetički zabrtvljen. Tako ne ulazi vlaga i solarni kolektor ne rosi. Od početka stvara visok učinak. Osim toga, prevlaka apsorbera je zaštićena od prljavštine i ekoloških utjecaja, što povećava vijek trajanja.

Okvir i stražnja stijena novog solarnog kolektora Logasol SKN 4.0 izrađeni su kao jedno korito od plastike armirane staklenim vlaknima. Visokokvalitetno solarno sigurnosno staklo lijepljenjem je spojeno s koritom. Na taj se način postiže lakša konstrukcija kolektora, koja je unatoč tome izuzetno izdržljiva i otporna. Na kolektor nemaju nikakvog utjecaja korozija i vremenski utjecaji. Bakrena toplovodljiva cijev i aluminijski lim apsorbera, trajno i robusno su zavareni ultrazvučnim postupkom, tako da se, zahvaljujući velikoj površini nalijeganja, postiže veća površina prijenosa topline, čime se dodatno povećava učinkovitost ovih kolektora.

Solarne je kolektore vrlo jednostavno montirati i prikladni su za integraciju u krovište, iznad krova, na ravni krov i pročelja pod 45 stupnjeva. Svojim skladnim dizajnom ne plijene samo sunčeve zrake, nego i mnoge poglede.
Logasol SKS 4.0
Tekst uz sliku:
Buderus pločasti kolektor Logasol SKS 4.0 pretvara sunčeve zrake u toplinu


Solarni kolektor SKS4.0 (jpg)
Tekst Solarna kolekcija SKS 4.0 (pdf)
Logasol SKN 4.0
Tekst uz sliku:
Buderus pločasti kolektor Logasol SKN 3.0 za solarno zagrijavanje tople vode


Pločasti kolektor SKN3.0 (jpg)